İsveç Şurubu Kullanıcı Yorumları İçeriği Kullanımı - Bu ne kalabalık?
isveç şurubu kullanıcı yorumlarını uzun süredir takip ediyorum. avusturya ve macaristan dan maurers isveç şurubu ithal versiyonları olduğu gibi Türkiye'de üretilenler de var. yanlız macaristan ve avusturya versiyonu alkollü o yüzden Türkiye'de satış izni yok sanırım bazen geliyor sonrasında ortadan kayboluyor. araştırmalarımda Türkiye'de satılan bir çok isveç şurubu ile karşılaştım. önce nurs lokman hekim'in ürettiği isveç şurubuyla karşılaştım sonra eğri çayırın isveç şurubunu gördüm. asıl orjinal ismi sweden bitter ya da swedish bitter diye geçiyor.

İsveçli doktor Dr.Samst 104 yaşında attan düşüp vefat ettikten sonra evinde notları arasında tesadüfen bulunan bitkileri karıştırarak oluşturduğu formül günümüze kadar gelmiş ve isveç şurubu formülünde bir çok güçlü bitki yer alıyor. İsveç şurubu içindeki bitkiler 49 adettir.

İsveç şurubu içeriğinde hangi bitkiler vardır?

Yulaf, rezene, keçi sakalı, yeşil çay, adaçayı, meyan kökü, frenk üzümü, biberiye, kekik, dağ kekiği, ısırgan, ceviz yaprağı, tüylü nane, zencefil, okaliptus yaprağı, frenk kimyonu, tarçın, enginar, turp, mercan köşk, defne, çentiyana kökü, ardıç, zerdeçal, hindiba, fesleğen, andız otu, alıç, dere otu, mürver, karahindiba, maydanoz, hercai menekşe, istanbul kekiği, turunç çiçeği, besbase, tıbbi nane, mate yaprağı, levistikum (selam otu), ginseng, kişniş, anason, kereviz, misket limonu, portakal çiçeği, ebegümeci, marrubium (bozotu), gelincik, aserola ekstresi

genelde içeriğinde C alkol bulunuyor. fakat alkol bulunmayan ürünleride var.

İsveç şurubu tadı nasıldır?

İsveç şurubunun formülünden dolayı yadı biraz acımsıdır. Bitter kelimesi de bu acı tattan dolayı konulmuştur. Bitter de acı demektir.