İsveç Şurubu Kullanıcı Yorumları İçeriği Kullanımı - Bu ne kalabalık?
isveç şurubu kullanıcı yorumlarını uzun süredir takip ediyorum. avusturya ve macaristan dan maurers isveç şurubu ithal versiyonları olduğu gibi Türkiye'de üretilenler de var. yanlız macaristan ve avusturya versiyonu alkollü o yüzden Türkiye'de satış izni yok sanırım bazen geliyor sonrasında ortadan kayboluyor. araştırmalarımda Türkiye'de satılan bir çok isveç şurubu ile karşılaştım. önce nurs lokman hekim'in ürettiği isveç şurubuyla karşılaştım sonra eğri çayırın isveç şurubunu gördüm. asıl orjinal ismi sweden bitter ya da swedish bitter diye geçiyor.

İsveçli doktor Dr.Samst 104 yaşında attan düşüp vefat ettikten sonra evinde notları arasında tesadüfen bulunan bitkileri karıştırarak oluşturduğu formül günümüze kadar gelmiş ve isveç şurubu formülünde bir çok güçlü bitki yer alıyor. İsveç şurubu içindeki bitkiler 49 adettir.

İsveç şurubu içeriğinde hangi bitkiler vardır?

Yulaf, rezene, keçi sakalı, yeşil çay, adaçayı, meyan kökü, frenk üzümü, biberiye, kekik, dağ kekiği, ısırgan, ceviz yaprağı, tüylü nane, zencefil, okaliptus yaprağı, frenk kimyonu, tarçın, enginar, turp, mercan köşk, defne, çentiyana kökü, ardıç, zerdeçal, hindiba, fesleğen, andız otu, alıç, dere otu, mürver, karahindiba, maydanoz, hercai menekşe, istanbul kekiği, turunç çiçeği, besbase, tıbbi nane, mate yaprağı, levistikum (selam otu), ginseng, kişniş, anason, kereviz, misket limonu, portakal çiçeği, ebegümeci, marrubium (bozotu), gelincik, aserola ekstresi

genelde içeriğinde C alkol bulunuyor. fakat alkol bulunmayan ürünleride var.

İsveç şurubu tadı nasıldır?

İsveç şurubunun formülünden dolayı yadı biraz acımsıdır. Bitter kelimesi de bu acı tattan dolayı konulmuştur. Bitter de acı demektir.
isveç şurubu nasıl kullanılır diye çok araştırdım 2 şekilde kullanılıyor yani sadece seyreltip içerek değil birde dıştan kullanımı var sürerek. sürmeden önce süreceğiniz bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürüp isveç şurubunu bir bez parçasını kullanarak ilgili bölgeye koyuyorsunuz. kompres yaparak sarabilirsiniz. diğer kullanım şekli ılık suyla veya bitki çayları ile seyrelterek kullanabilirsiniz. yanlız aşırıya kaçmadan 1 tatlı kaşığı da yeterli olur. maurers isveç şuruplarında ise kapağı açıldıktan sonra 60 gün de tüketin demişler ama doğrumudur bilemiyorum.
ben maurers isveç şurubunu Türkiye'de bir kere almıştım memnundum fakat bi daha bulamadım. nurs isveç şurubu diye bir şey var n11, gittigidiyor, trendyol, hepsiburada tüm pazaryerlerinde satılıyor. isveç şurubu fiyatları ise değişkenlik gösteriyor. iyi araştırmanız lazım. isveç şurubu hakkında ekşi sözlükte de bahsedilmiş. kadınlar kulübünde de konuşulmuş. baya meşhur insanların kullandığı birşey. maurers isveç şurubu diğerlerine göre daha pahalı 500 ML olanını yüksek bir fiyata almıştım. 100 ML, 250 ML ve 500 ML olarak bulunuyordu şimdi göremedim. bunun yerine nurs isveç şurubu diye bir şey var onunda içeriği pek yeterli değil gibi şöyle ki nurs isveç şurubu içeriğinde Sarısabır, Mirra, Elma Sirkesi, Cedvar, Centiyane, Besbase, Safran, Tarçın, Kakule, Zencefil, Kekik, Karanfil, Anason, Mayıs Papatyası, Biberiye bulunuyor. ayrıca birde eğriçayır isveç şurubu var eğriçayır firmasını severim arı sütlerini kullanmıştım. gayet başarılı bir üretici o alternatif olarak iyi görünüyor şimdilik.

avusturyadan ithal maurers isveç şurubu içerisinde Beyaz Zerdeçal(Curcuma zedoaria), Çiçekli dişbudak (Fraxinus ornus),Yabani Kereviz(Angelica archangelica), Karamel, Mür, Gümüş Devedikeni(Carlina acaulis), Kedi Otu(Valeriana Officinalis),Kafur(Kamfor), Kakule(Elettaria ccardamomum), Sinameki(cinnamomum cassia), Safran(Crocus sativus)Karakavak(Populus nigra), Balsam Kavağı(Populus balsamifera),Kavak(populus monilifera),Anason(Pinpinella anisum), Kişniş(coriandrum sativum),Kimyon(Carum carvi),Turunç(citrus aurantium),Kantoron(centaurium erythraea),Limon(citrus limon), Zencefil(Zingiber officinale Roscoe), Karanfil(Syzygium aromaticum),Yenibahar(pimenta dioica),Mercanköşk(majorana hortensis moench),Yıldız Anason(Illicium verum),Havlıcan(alpinia officinarum hance),Papatya(Matricaria recutita),Sarı Kantaron(gentiana lutea),Tarçın(cinnamomum cassia blume),Kakule(elettaria cardamomum), Mor Süsen (ıris germanica), iris pallida lamarck,Beyaz Süsen(iris pallida lamarck), Biberiye(rosmarinus officinalis),Bostan Otu(cnicus benedictus), Alkol, Su bulunuyormuş.

isveç şurubunun sahtesi ve orjinalini nasıl ayırt edebileceğinizi bilmiyorsanız üzerinde bulunan takviye edici gıda onay numarasını sorgulayabilirsiniz. faturasız ve üzerinde takviye edici gıda onay numarası bulunmayan ürünleri almayınız.
Önceden doğadan firmasının çaylarında isveç şurubu bitkileri diye bir çayı vardı onuda az içmedim :) isveç şurubu nereden bulurum nerede bulunur diyorsanız aktarlara bakabilirsiniz. isveç şurubunu aktarlarda da bulabilirsiniz.
isveç şurubu her yerden alınmaz orjinal ve doğal olanını bulmanız lazım yani sertifikalı bir şekilde alırsanız içinizde bir şüphe kalmaz. peki isveç şurubunun orjinal olup olmadığını nasıl anlarsınız. Tabi ki üretenleri inceleyerek gerekli belgeleri sorgulayarak. Şimdi isveç şurubu şikayetlerini araştırdım şikayet var sitesinde isveç şurubu şikayetlerini görüntüledim. Kilo vermek için kullananlar kilo veremediğini yazmış orjinal olmadığını anlayıp iade etmek isteyenler karşısında muhatap bulamadığını yazmış. Özellikle instagramdaki sayfalardan sipariş veriyorlar ve bir daha ulaşamıyorlar ayrıca para iadesi isteyenleri ses kaydınız var diyerek tehdit edenlerde olmuş :) lütfen düzgün güvenilir yerlerden sipariş verin. Sizler için isveç şurubunun birkaç görselini paylaşacağım ülkemizde benim beğendiğim bir ürün eğriçayır isveç şurubudur. Ayrıca propolis te mevcut içeriğinde.

görsel
isveç şurubu gold şurubu diye bir ürün var bilen var mı nurs lokman hekim tarafından üretilmiş. isveç şurubu gold kullanıcı yorumlarına internetten baktım. isveç şurubu goldun tadının sirke gibi olduğunu söyleyen biri dışında herhangi bir yoruma ulaşamadım :)

isveç şurubu gold içeriğinde; Sarısabır, Mirra, Elma Sirkesi, Cedvar, Centiyane, Besbase, Safran, Tarçın, Kakule, Zencefil, Kekik, Karanfil, Anason, Mayıs Papatyası, Biberiye bulunuyor.

isveç şurubu gold nasıl kullanılır derseniz kullanımı hakkında ise günde 2 tatlı kaşığı tüketmeniz tavsiye edilir yazmışlar.

görsel
alkolsüz isveç şurubu kullanmak isterseniz sizin için çok iyi bir önerim olacak. Naturelya Organik Bio Su Bazlı İsveç Şurubu görselinide ekledim görebilirsiniz. Alkolsüz isveç şurubudur. ampul şeklinde 20 adet ampulü her iki ucundan kırarak meyve suyu veya herhangi bir içeceğinize katarak tüketebilirsiniz. Ampul olması iyi çünkü hava almayan bir teknoloji ile yapılıyor ve bozulmuyor.Alkolsüz isveç şurubu içeriğinde 49 adet bitki bulunmaktadır. Ünlü isveç şurubunun formülüne bağlı kalarak üretilmiş bir ürün.

Naturelya Organik Bio Su Bazlı İsveç Şurubu İçindekiler: Yulaf, Rezene, Keçisakalı, Yeşil Çay, Adaçayı, Meyan Kökü, Frenküzümü, Biberiye, Kekik, Dağ kekiği, Isırgan, Ceviz yaprağı, Tüylü nane, Zencefil, Ökaliptus Yaprağı, Frenk Kimyonu, Tarçın, Enginar, Turp, Mercanköşk, Defne, Çintiyana Kökü, Ardıç, Zerdeçal, Hindiba, Fesleğen, Andızotu, Alıç, Dereotu, Mürver, Karahindiba, Maydanoz, Hercai menekşe, İstanbul Kekiği, Turunç Çiçeği , Besbase, Tıbbi Nane, Mate yaprağı, Levistikum, Ginseng, Kişniş, Anason, Kereviz, Misket limonu, Portakal Çiçeği , Ebegümeci, Marrubium, Gelincik, Aserola ekstresi

görsel
Bir heves alıp hala düzenli kullanmadığım ürün. Alkol bazlı olanı aldığım için belki tadı kötü alacak olanlara tavsiye su bazlı olanı tercih etmeniz